Chakra’s en Emoties

Zo die kleur knalt eruit!

Hoe komt dit bij jou binnen? Welke emotie triggert dit?

Oranje is de kleur van het tweede chakra en staat voor plezier en verlangen.

Yin Yoga is perfect om de kwaliteiten van de chakra’s te leren kennen en te gaan gebruiken.

Voor belemmerende emoties die zichtbaar worden krijg je manieren hoe deze te transformeren of los te laten.

Herken jij dit?

Z

Je voelt je uit balans maar weet niet goed hoe dat komt

Z

Je vind het spannend of moeilijk om echt naar binnen te keren

Z

Je wil best wel wat meer weten over chakra’s, maar dan niet op een zweverige manier

Z

Je emoties overkomen jou, je bent er als het ware aan overgeleverd

Z

Je zit veel in je hoofd en dat levert stress en spanning op

Z

Denk je ook weleens: Waar ben ik nu zo boos over? Waarom voel ik me eigenlijk verdrietig? Ik vind dit niet fijn, wat kan ik daar aan doen?

Yin Yoga

Yin Yoga is één van de meest rustige yogavormen. Maar verwacht niet dat het een eitje is, want het raakt delen in het lichaam aan waar je anders nooit komt. Dat je daar niet komt heeft een reden: je wil er bewust of onbewust niet naartoe. Ook je lichaam doet er van alles aan om dat wat daar zit lekker zo te houden en gaat er omheen bewegen. Als iets niet meer wordt aangeraakt veranderd het niet. Het wordt alleen maar stijfer en harder tot blessures aan toe.

In een Yinles lig of zit je langere tijd, zo’n 4 à 5 minuten in een houding, gebruikmakend van de zwaartekracht en je adem. Die lange tijd heeft je bindweefsel nodig om spanning los te laten en weer soepel te worden. Heel handig voor jou, want dan kun jij in die tijd waarnemen wat er allemaal gebeurt en je lichaam beter leren kennen. Zodat je in het dagelijks leven keuzes gaat maken die helemaal passen bij jou!

Met deze lessen krijg jij:

\

Kennis van de chakra's en hun kwaliteiten

\

Meer inzicht in hoe jij met emoties om kunt gaan

\

Meer bewustwording van jouw lichaam

\

Alternatieven aangeboden als een houding niet past

\

Ervaringen die je mee kunt nemen naar het dagelijks leven

Yin_Yoga_buttefly

Series & Prijzen

Bewustwording staat voorop!

Mijn bedrijfsnaam Yoga Awareness is (uiteraard) een bewuste keuze. Mij bewust worden van dingen vind ik niet alleen heel belangrijk, maar ook heel leuk. Inzichten krijgen, dingen van jezelf ontdekken, je onbewuste patronen beter leren kennen – ik vind het heerlijk!

Dit probeer ik ook over te brengen in mijn lessen. Je bewust te laten worden van wat er gaande is en daar de onderliggende oorzaak in te vinden. Inzichten krijgen over jezelf en in relatie met de ander. En wat voor effect dat kan hebben op je lichaam.

Ik hoop je mee te geven dat je dingen van veel verschillende kanten kan bekijken, dat daar geen goed of fout in zit (iets waar ik mezelf nog vaak op betrap), dat het prima is om een heel eind mee te gaan om dan bewust te kijken of het het juiste pad is of dat je weer terug mag.

Yoga Awareness

#1 Yogadocent groepslessen

Voor een wekelijks yogamoment om te resetten en op te laden.

Personal_yoga_trajecten

#2 PERSONAL YOGA TRAJECTEN

Yoga op maat voor mensen met rugklachten.

Quantum_touch_helende_energie

#3 Quantum Touch practisioner

Helende energie gebruiken voor meer welzijn.

Wat houden de yogaseries in?

Yogaserie_over_chakra's

Een chakra is een soort wiel van energie in je lichaam. In dat energiewiel komen energiestromen samen, waardoor de energie daar heel krachtig kan zijn.

Er zijn 7 grote chakra’s met allemaal hun eigen kwaliteiten. Is een chakra goed in balans, dan kun je goed gebruik maken van deze kwaliteiten. Denk aan kwaliteiten als je stevig voelen, plezier kunnen hebben, stilte kunnen verdragen.

Met Yin Yoga breng je de energiestromen in het lichaam meer in balans, het chakra reageert daarop en jij kunt onderzoeken of je bijvoorbeeld beter tegen stilte kunt dan daarvoor. Of dat je je sterker voelt dan je gewend bent.

Yogaserie_over_emoties

Emoties bepalen vaak hoe we ons voelen en dat heeft in de regel een grote invloed op ons dagelijks leven. Je herkent vast het gevoel overgeleverd te zijn aan je emoties. 

Meer inzicht in hoe je omgaat met emoties en wat ze teweeg brengen in je lichaam kan helpen om er minder last van te hebben.

Yin Yoga is een goede manier om emoties los te laten daar waar ze vastzitten. Door te observeren hoe het voor jou werkt, leer je jezelf beter kennen en kun je er anders mee omgaan.

Krijg een indruk van mijn lessen

Wat zeggen anderen over mijn lessen?

“Wij vinden de lessen van Ingrid heel fijn door haar rustige manier van lesgeven met daarbij een aansprekende uitleg. Het geheel ademt een positieve ontspannen sfeer uit.

Door duidelijke instructies met meerdere alternatieven, vinden we altijd een optimale yoga-houding zonder blessures op te lopen.

Ingrid maakt dat je beter en net iets dieper in de houding komt, gewoon door de aanmoediging en herkenning in de instructie.”

Léon en Ria

“Ik doe met de lessen van Ingrid mee omdat haar lessen voor mij het verschil maken tussen gewoon leven en bewust leven, bewust rekken, waar pijn bij hoort, en bewust leven, waar pijn ook bij hoort. Loslaten en acceptatie zijn voor mij de sleutelwoorden in haar lessen.

Ingrid begeleid in haar video’s als een soort vriendin. Ze motiveert en begeleid inspirerend. Het gaat niet om de eindhouding maar om het losmakingsproces in de meest brede zin. De eindhouding is middel tot, geen doel op zich. Van Yin Yoga wordt je lichamelijk en geestelijk flexibel en krachtig. Het werkt dus in veel aspecten van het leven door.”

Jos

“Ingrid is een fijne yogadocent die lessen aanbied met een heldere opbouw en een uitleg die bij mij gewoon klikt.

Er is veel ruimte om de les op jouw eigen niveau te volgen dus voor iedereen geschikt.

Daarnaast is het heel fijn dat ze altijd meedenkt als je ergens tegenaan loopt. Ik ben erg blij dat ik Yoga Awareness heb gevonden!”

Annika

Veel gestelde vragen

Voor wie zijn de lessen bedoeld?

Voor iedereen die lichaamsbewuster wil worden. Ook bij klachten kun je goed meedoen. Bij twijfel maak je de houding wat lichter. Nooit doorduwen, maar gewoon je lichaam de tijd geven.

Hoelang duren de lessen?

Een les duurt ongeveer 75 minuten.

Wanneer heb ik de lessen in mijn bezit?

Direct na betaling krijg je de inloggegevens en kun je starten met de lessen.

Yoga Awareness | Ingrid Loman | Matserhuis | Burgemeester Matsersingel 200, 6843 NZ Arnhem | 06-40413550

www.yoga-awareness.nl | info@yoga-awareness.nl | kvk: 5243077 | btw-nr: NL001379308B70

Algemene voorwaarden | Privacy statement