Verminder en voorkom
rugklachten met een Personal Yoga Traject

 

Heb jij dit ook?

Z

Mijn rug doet zo zeer, ik kan niet op of om

Z

Elke ochtend voel ik weer hoe stijf ik ben

Z

Ik wil gewoon mijn veters kunnen strikken, zonder eerst een stoel te moeten zoeken

Z

Elke beweging doet zeer in mijn rug

Z

Wist ik maar wat ik kon doen als het er weer in schiet

Z

Ik voel me oud, alleen omdat mijn rug niet mee wil

Z

Mijn bekken staat scheef, daar heb ik last van

Z

Ik heb zo’n bobbel net onder mijn nek in de bovenrug

Ik wil van mijn rugpijn af

Je hebt een stijve rug en bewegingen worden steeds lastiger. Vroeger kon je nog wel ver bukken, nu protesteert je rug al halverwege. Als je een dag achter de laptop hebt gezeten zitten je hele rug en je schouders vast.

Wat zou het fijn zijn om gewoon rechtop te kunnen zitten zonder steeds in te zakken. Het liefst direct te voelen wanneer je schouders omhoog gaan en waar je lichaam spanning vasthoudt. Want dan zou je ’s avonds nog genoeg energie hebben om leuke dingen te doen met een lichaam dat meebeweegt met wat jij wil!

Dan kan ik je dit bieden:

\

Bewuster worden van je fysieke gewoontepatronen en valkuilen

\

Oefeningen die jouw rug nodig heeft om soepel en sterk te worden én te blijven

\

Nieuwe manier van bewegen die minder snel klachten geeft

\

Rechtzetten van bekken en schedel

\

Helpen om het zelf herstellend vermogen van je lichaam aan te zetten

\

Oefenschema op maat voor thuis

\

Video's waarin oefeningen helder worden uitgelegd

personal yoga

Wat houden deze sessies in?

 

Voor aanvang van een traject vul je een intakeformulier in, die mail je minimaal 3 dagen voorafgaand aan de eerste sessie naar mij terug.

Na elke sessie krijg je oefeningen uitgeschreven en op video mee naar huis.

Doe je een traject dan is de eerste sessie een half uur langer. Je krijgt uitleg over de verschillende spieren rond de wervelkolom met een anatomie app. Daardoor heb je een goed beeld bij er gebeurt in de oefeningen. Ook vertel ik je wat meer over Quantum Touch.

Een sessie start met het rechtzetten van het bekken en de schedel door middel van Quantum Touch. De stabiliteit in het lichaam wordt beter en energie stroomt makkelijker.

Daarna volgen oefeningen vanuit de Critical Alignment Yoga en houdingen vanuit de Yin Yoga. Waar nodig kan ik mijn handen leggen op de rug, schouders of knieën waarbij ik Quantum Touch toepas.

Het gewoontepatroon van het lichaam is om om spanning heen te bewegen. Ernaartoe gaan geeft ongemak of doet pijn. Dat wil het lichaam vermijden. Het gevolg is dat er niks veranderd op de plek van spanning. Sterker nog, deze wordt alleen maar groter en geeft steeds meer ongemak.

Met een Personal Yoga sessie gaan we naar deze spanning toe. Dat doen we met de adem vanuit aandacht en zachtheid en met veel tijd. We leren het lichaam vanuit veiligheid nieuwe bewegingspatronen aan. Dit geeft je lichaam en met name je rug meer ontspanning, kracht en stabiliteit.

Personal Yoga

Eénmalige sessie

 

Een éénmalige Personal Yoga geeft inzicht in waar jouw lichaam spanning vasthoudt. Als je dat weet, kun je met gerichte oefeningen deze spanning losweken.

Een éénmalige sessie is heel behulpzaam als je wil weten of yoga iets voor je is en waar jouw lichaam extra aandacht nodig heeft. Daarna kun je prima thuis verder of aansluiten in een groepsles.

Personal Yoga

Traject van drie sessies

 

Boek je drie sessies achter elkaar, dan richten we ons helemaal op de plek waar je pijn hebt. Op verschillende manieren gaan we hier aandacht geven.

Samen onderzoeken we welke oefeningen het lichaam het meest nodig heeft. Oefeningen en houdingen zijn niet moeilijk en kun je daarna prima thuis zelfstandig doen. Eventueel met de video’s waar je de link van meekrijgt.

Personal_yoga_sessies

Traject van zes sessies

 

Bij zes Personal Yoga sessies geven we aandacht aan de hele rug. Alles in het lichaam staat met elkaar in verbinding. We geven niet alleen de pijnlijke plek aandacht, maar kijken naar je hele houding.

Zo helpt bijvoorbeeld het in beweging brengen van de bovenrug spanning in de onderrug te verminderen, omdat het zwaartepunt verplaatst en de onderrug minder hard hoeft te werken.

Bij dit traject krijg je een yogastrip t.w.v. € 20. Deze yogastrip gebruik ik veel in de sessies en mijn online lessen. Het zorgt snel voor een gevoel van ontspanning in de aangedane spieren en brengt algehele rust. Je hebt er je hele leven plezier van. Ook op hoge leeftijd kun je nog makkelijk op de strip gaan liggen.

 

Personal Yoga

Traject van tien sessies

 

Na tien Personal Yoga sessies zijn veel oude beweegpatronen ingeruild voor nieuwe manieren van bewegen. Je rug voelt moeiteloos sterker aan en is veel soepeler.

De yogastrip t.w.v. 20,- en de rugrol t.w.v. 28,50 krijg je erbij. Je hebt de tools direct in huis om gelijk aan de slag te gaan.

Thuis oefenen wordt zo veel makkelijker. Je lichaam gaat steeds vaker zelf vragen om oefeningen als dat nodig is.

Voor in het dagelijks leven ken je die houdingen en bewegingen die jouw rug kracht en soeplesse geven waar jij blij van wordt.

Wat is Critical Alignment?

In deze vorm van yoga wordt veel gebruik gemaakt van druk op delen van het lichaam. Druk werkt als massage, waardoor het lichaam teveel aan spanning los kan laten.

De yogastrip en de onderrugrol worden gebruikt om die druk te geven.

Als de spanning uit de grote spiergroepen losgelaten is, bouw je kracht op in de dieperliggende spieren. Dit is een moeiteloze innerlijke kracht die stabiliteit en souplesse teruggeeft aan de wervelkolom.

Wat is Yin Yoga?

 

In deze vorm van yoga wordt gebruik gemaakt van langdurige rek op het bindweefsel. Spieren worden met rust gelaten.

Bindweefsel is traag en heeft lang rek nodig om soepel te worden. Daar waar je in een Yinhouding stijfheid voelt, is het bindweefsel nog hard. Met je aandacht, je adem en zo’n 4 minuten tijd, verzacht het bindweefsel.

Gewrichten worden weer soepel, energie stroomt beter en het contact met je lichaam herstelt.

Wat is Quantum Touch?

Alles is energie en alles heeft een eigen trillingsfrequentie. Zodra iets lager trilt dan zijn originele frequentie, ontstaat er wrijving. In het lichaam uit zich dat als scheefstanden, ongemak of pijn.

Door aandacht, adem en intentie kun je je trillingsfrequentie verhogen. Deze frequentie neem je mee naar je handen. Als je handen liggen op een deel van het lichaam waar pijn is, gaat dit deel meeresoneren met de hoge trilling.

Zodra het zijn originele trilling terug heeft gevonden, kan er geen pijn of ongemak meer zijn.

Dit brengt een Personal Yoga jou:

Z

Een recht bekken en rechte rug

Z

Soepeler en sterker lichaam

Z

Inzicht in verschillende spiergroepen en hoe deze op de juiste manier te gebruiken

Z

Je bent je sneller bewust van een verkeerde houding of beweging

Z

Bewegen gaat veel lichter en makkelijker

Z

Je weet wat je kunt doen als je weer last krijgt

Z

Je hebt de hele dag door meer energie

Z

Je zit letterlijk lekkerder in je vel

Trajecten en investering

Trajecten en investering voor 2 personen

De inhoud is hetzelfde als voor één persoon. We zoeken samen naar een manier waarbij jullie allebei het meest gebaat zijn.

Bewustwording staat voorop!

Mijn bedrijfsnaam Yoga Awareness is (uiteraard) een bewuste keuze. Mij bewust worden van dingen vind ik niet alleen heel belangrijk, maar ook heel leuk. Inzichten krijgen, dingen van jezelf ontdekken, je onbewuste patronen beter leren kennen – ik vind het heerlijk!

Dit probeer ik ook over te brengen in mijn lessen. Je bewust te laten worden van wat er gaande is en daar de onderliggende oorzaak in te vinden. Inzichten krijgen over jezelf en in relatie met de ander. En wat voor effect dat kan hebben op je lichaam.

Ik hoop je mee te geven dat je dingen van veel verschillende kanten kan bekijken, dat daar geen goed of fout in zit (iets waar ik mezelf nog vaak op betrap), dat het prima is om een heel eind mee te gaan om dan bewust te kijken of het het juiste pad is of dat je weer terug mag.

Hartelijke groet,

Ingrid

Yoga

#1 Yogadocent

Om de relatie met je lichaam te herstellen en hier liefdevoller mee om te gaan.

Online yoga

#2 Online Yogadocent

Voor diegenen die yoga willen op hun eigen moment.

Quantum_touch_helende_energie

#3 Quantum Touch

Via lichte aanraking kan energie beter gaan stromen en voel je sneller ontspanning.

Wat zeggen anderen over deze sessies?

“Voor mij zijn de lessen van Ingrid niet alleen fijn voor mijn lichaam en geest, wat dat zijn ze! Een grote meerwaarde van haar lessen en expertise is dat ik aan alles voel dat het echt gezond is voor mijn lichaam.

Een wat zwakke plek in mijn lichaam is mijn onderrug en ik heb dan ook standaard thuis een strak opgerolde grote handdoek liggen waar ik dan met een begeleidend filmpje van haar mijn oefeningen mee doe.

Ik vind Ingrid zeer vakkundig, inspirerend, vernieuwend, integer en liefdevol. Iemand waar je je gelijk bij op je gemak voelt. Een fijn en mooi mens met zoveel kennis en kunde om te delen.”

Brenda

“Ik merk dat ik lichamelijk maar ook geestelijk echt opleef na een personal yoga sessie van Ingrid, en niet alleen door de kleine humor momentjes tussen de sessies door.

Haar persoonlijk aandacht maar het ook echt luisteren naar mijn klachten en het serieus hierop anticiperen vanuit Ingrid zelf, heeft mij het vertrouwen gegeven om door te gaan met deze sessies.

Doordat ik oefeningen krijg die op mij persoonlijk van toepassing zijn en deze daarnaast ook op zeer heldere manier uitgelegd worden door Ingrid, kan ik ook thuis met de oefeningen aan de slag.

Ik kan niet uitleggen hoe fijn het is, dat na een paar sessies ik merkbaar minder pijn in mijn onderrug ervaar. Ik heb Artrose en weet dat dit niet overgaat, maar door de personal yogasessies van Ingrid kan ik wel oprecht zeggen dat ik mij een stuk beter voel.”

Marije

“Na een aantal lessen van Personal Yoga van Ingrid kan ik al voelen dat mijn hele lichaam er positief op reageert. Ik ervaar dat mijn body weer meer in balans komt en mijn rugklachten sterk aan het verminderen zijn.

Door samen de oorzaken van de klachten stap voor stap te achterhalen en door de intense en warme begeleiding sta ik 100% achter de Personal Yoga lessen van Ingrid.

Ik kan me geen betere begeleidster en persoon voorstellen die mij hierin kan helpen.”

Ingrid

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit traject bedoeld?

Voor iedereen die rugklachten heeft en wil weten wat je daar zelf aan kunt doen.

Hoelang duurt dit traject?

We plannen samen afspraken in.
De tijd tussen de afspraken is in overleg.

Wat is de locatie?

Het Matserhuis
Burgemeester Matsersingel 200
6843 NZ Arnhem

De ruimte bevindt zich op de derde verdieping.
Direct na de trap de deur links (tegenover de liften)
In de gang direct links de eerste deur.

Wat doe ik aan en neem ik mee?

Makkelijk zittende kleding. Er is geen kleedruimte aanwezig. 

Je mag een grote handdoek voor over de mat meenemen. 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Nee, het is niet mogelijk om in termijnen te betalen.

Betaling gebeurt vooraf aan de eerste afspraak.

Kan ik persoonlijk contact met je opnemen?

Ja, dat kan.

Mail mij via info@yoga-awareness.nl

Yoga Awareness | Ingrid Loman | Matserhuis | Burgemeester Matsersingel 200, 6843 NZ Arnhem | 06-40413550

www.yoga-awareness.nl | info@yoga-awareness.nl | kvk: 5243077 | btw-nr: NL001379308B70

Algemene voorwaarden | Privacy statement